visie

De tijd dat mensen hun hele leven bij dezelfde werkgever werkten, ligt grotendeels achter ons.
Tegenwoordig hebben we de vrijheid om keuze te maken, maar dat maakt het soms ook moeilijker. De noodzaak om richting te kiezen brengt onzekerheden met zich mee. Veel mensen zijn in een bepaalde richting opgeleid en vragen zich af: "zijn er misschien andere mogelijkheden voor mij?". Deze zoektocht naar die nieuwe kansen is spannend en fascinerend.

Onze relaties worden complexer, zo ook in de werksfeer. Mensen kunnen kiezen, maar hechten zich ook aan zekerheid en comfort. Dit spanningsveld maakt mijn vak als loopbaancoach boeiend.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen eigenlijk elke vijf jaar een loopbaancheck zou moeten doen. Waar sta ik nu? Welke kant wil ik op? Welke talenten en interesses heb ik ontwikkeld?

Binnen het huidige onderwijssysteem ligt er nog teveel nadruk op cognitieve toetsing, vaak al vanaf de lagere school.

Studiekeuzes worden vaak rationeel gemaakt, zonder voldoende aandacht voor passie en drijfveren. Veel van mijn klanten komen tot nieuwe inzichten als ze ontdekken dat hun keuze vooral cognitief gedreven waren. Maar mensen willen meer, ze willen blijven groeien, uitgedaagd worden en zich kunnen ontwikkelen vanuit hun persoonlijkheid en passie. Het is waardevol om regelmatig met een loopbaancoach af te stemmen of je huidige koers nog bij je past, bij wie je bent en wat je wilt bereiken. Ik coach nu vijfentwintig jaar en blijf het boeiend vinden om te praten met mensen die nieuwe ontdekkingen doen over zichzelf en daardoor nieuwe paden inslaan.

Ik heb diverse opleidingen gedaan op het gebied van coaching en blijf mezelf bijscholen.

Mijn studie culturele antropologie heeft mijn interesse gewekt op het gebied van de mens binnen zijn veranderende cultuur. Veel inzichten over cultuur zijn toepasbaar binnen de bedrijfscultuur waar gezonde en verstoorde onderlinge verhoudingen zich afwisselen.Deze kennis neem ik mee in mijn werk als loopbaancoach.

Mijn klanten komen uit uiteenlopende sectoren: van rechterlijke macht, onderwijs,
medische zorg tot technische sector, wetenschap, dienstverlening, horeca en andere sectoren.


En de scholieren komen van VMBO,HAVO en VWO.